4.04.2014.

Osnivači posjetili Dnevni centar za rehabilitaciju                                                              

PULA-Predstavnici općina Vrsar i Medulin te gradova Pule, Poreča, Rovinja, Buzeta, Umaga, Novigrada, Labina, Vodnjana, Buja i Pazina, posjetili su jučer Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda - Pula.                                                                                                                                                                                                                                         

Sve su to osnivači naše ustanove i okupili smo se radi zajedničkog druženja, razmjene informacija, a upoznat ćemo ih s radom i planovima za iduće razdoblje Dnevnog centra, rekla nam je ravnateljica Loretta Morosin. U Centru trenutno boravi 84 djece, a tijekom godine kroz tu ustanovu prođe i više od 340 djece. (N.S.)

Glas Istre

2.04.2014.

Sakupljeno 600 slikovnica povodom Dana darivanja knjige

SVOJU KNJIGU DARUJ I TUĐE SRCE OBRADUJ

Na Međunarodni dan dječje knjige, 2. travnja 2014., ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nela Načinović i knjižničarka Antonela Božac Ristić posjetile su Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda i pulski Dječji dom „Ruža Petrović“ te su ravnateljicama i korisnicima predale slikovnice i knjige za djecu prikupljene u akciji organiziranoj u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga.
Akcija je trebala trajati od 7. do 28. veljače, međutim kako slikovnice nisu prestajale stizati, tako je produžena do kraja ožujka. Prikupljene su 492 slikovnice i knjige za djecu u Središnjoj knjižnici, dok ih je u Dječjoj knjižnici darovano 108. Knjižničarke su prikupljene knjige grupirale prema dobi te ih prigodno upakirale. Dio darovanih slikovnica namijenjen je korisnicima Sigurne kuće.
U Hrvatskoj je prvi put ove godine 14. veljače obilježen Međunarodni dan darivanja knjiga pod geslom Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj, u sklopu nacionalne kampanje Čitaj mi!.

http://regionalexpress.hr/site/more/skupljeno-600-slikovnica-povodom-dana-darivanja-knjige/